Waarom een voedingsschema belangrijk is bij droogtrainen

Je wilt je spieren beter zichtbaar laten zijn, dus je wilt graag vet verliezen. Door een combinatie te maken van een goede training en de juiste voeding, kun je er voor zorgen dat je er gestroomlijnder uitziet en dat je spieren goed zichtbaar zijn. Dit heet droogtrainen. Maar zoals gezegd gaat het hierbij niet alleen om de training, maar ook om de voeding. Daarom is een goed voedingsschema belangrijk bij droogtrainen.

Advies inwinnen

Als je zonder advies zelf aan de slag gaat met je training en voeding, loop je de kans dat je niet alleen vet gaat verliezen, maar ook je spieren afbreekt. Dit gebeurt wanneer je een dieet gaat volgen dat niet afgestemd is op jouw lichaam, je trainingen en je levenswijze. Je krijgt minder calorieën binnen, dus je lichaam moet de energie ergens anders vandaan halen. In het ergste geval gaat je lichaam de energie uit je spieren halen en dit zorgt dus voor afbraak van die zorgvuldig opgebouwde spieren. Dat wil je voorkomen als je gaat droogtrainen.

Een goed droog trainen voedingsschema kun je laten opstellen door een diëtist of een personal trainer die hierin gespecialiseerd is. Deze zal voornamelijk uit veel eiwitten bestaan. Deze zorgen er namelijk voor dat je spieren behouden blijven terwijl je extra traint en minder calorieën binnen krijgt dan je eigenlijk nodig hebt. Ook zullen er wat minder koolhydraten in je voedingsschema staan en suikers zullen geschrapt worden. Het is dus even afzien als je dol bent op koekjes of wat te snoepen, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug.

Laat dus door een professional een voedingsschema maken als je wilt gaan droogtrainen en je ziet binnen no-time je sixpack verschijnen!